בחירת סוג כתר לאחר טיפול שורש בשן מס' 19

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

28/12/2013 | 01:06 | מאת: ויטלי

שלום ד"ר אשמח לקבל את עצתך, עשו לי טיפול שורש בשן מספר 19, לאחר הטיפול שמו לי כתר זמני. הוצע לי כתר קבוע שעשוי ממתכת חצי אצילה אשר מצופה בחרסינה או כתר זרקוניה אשר מצופה בחרסינה. אני מתלבט בין 2 האופציות הנ"ל. חשוב לי שהכתר ישמור היטב על שארית השן שנותרה ושיהיו כמה שפחות דלקות בחניכיים באזור הכתר ושלא יצטברו חיידקים מתחת לשולי הכתר וכמוכן שהכתר יחזיק מעמד לאורך תקופה ארוכה. פחות חשוב לי עניין האסתטיקה (לא רואים את השן הזאת). אשמח לדעת איזה אופציה עדיפה. בתודה מראש ובברכה, ויטלי

30/12/2013 | 13:15 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

בשן קדמית רצוי לדעתי להתקין כתר על בסיס זירקוניה ובשן אחורית כתר על בסיס מתכת חצי אצילה זה בסדר גמור. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה