נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

12/10/2007 | 09:15 | מאת: בני

שלום רציתי לדעת מה הגורמים לנסיגת חניכייםואיך אפשר למנוע ולטפל בבעיה? תודה

13/10/2007 | 13:56 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

בני שלום רב, הגורמים האפשריים לנסיגת חניכיים הם בין היתר: מחלת חניכיים הפוגעת בכניחיים ובעצם אשר תומכת את החניכיים והשיניים, צחצוח אגרסיבי של השיניים, מבנה אנטומי תורשתי של עצם וחניכיים דקיקים ועדינים המקיפים את השיניים, חוסר הקפדה על היגיינה אורלית. לעיתים עישון מחמיר את התופעה. ניתן להמנע או לנסות לבלום את התהליך ע"י: ביקורות תקופתיות אצל רופא השיניים וטיפול של שיננית לאבחון הבעיה וקבלת הדרכה מתאימה למניעתה. שימוש במברשת שיניים רכה ומשחות שיניים מתאימות, טיפול חניכיים במידה והסיבה הינה מחלת חניכיים. בהצלחה, ד"ר איתן מיזיריצקי

19/11/2007 | 02:03 | מאת: קירה

נסיגת חניכיים יכולה להגרם מהתמוטטות עצבים? ואיך בנאדם שיש לו התמוטטות עצבים מתנהג? פשוט עברתי התמוטטות עצבים, ויום אחרי זה התחילה לי נסיגת חניכיים בחלק הפנימי של הפה בשן השמאלי לשני השיניים הכי קדמיות. חשבתי שאולי זה קשור, כי יש שם עצבים.

מנהל פורום שיקום הפה