שאלה לד"ר מיזיריצקי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

09/09/2013 | 15:30 | מאת: נועה

שלום רב, א. שן טוחנת מספר 37 נשברה לאורכה. רוב השן (שני שליש) - נשאר בפה. מכיוון שלא ניתן במצב הזה לעשות סתימה (ניסו לעשות סתימה - אך היא נפלה כעבור חצי שנה). הוחלט על ביצוע כתר. עברתי טיפול שורש. כאשר הגעתי לרופא לצורך ביצוע מבנה לכתר - הרופא טען שהוא ממליץ על ביצוע מבנה אמלגם, כאשר הסתימה תהיה מחוזקת בברגים מצופים זהב, בלי לקחת תבנית ובלי כתר חרסינה. השאלה: 1. אמנם יש חיסכון בכסף (מבנה אמלגם לעומת מבנה יצוק + כתר)....אבל, הבעיה היא לא כסף. כלומר, האם אחרי טיפול שורש לא הכרחי (!) לסגור את המקום עם כתר ולא עם סתימה רגילה? 2. האם הסתימה שמחוזקת עם ברגים מצופים זהב - היא לא ברכה לבטלה? כלומר, האם הסתימה לא תיפול כעבור זמן קצר? 3. והשאלה הכי חשובה - האם, במידה ואחליט על כתר חרסינה - יהיה שוב צורך במבנה או, שניתן לעשות את הכתר על המבנה הנוכחי? **אודה להסבר על ההבדלים (יתרונות וחסרונות) של מבנה אמלגם לעומת מבנה יצוק + כתר חרסינה** ב. מכיוון שהשן (מספר 37) נשברה בצד של החניכיים - החניכיים "עלו" מעט. רופא אחד הציע לבצע "הארכת כותרת". רופא אחר - נמנע מהארכת כותרת. מה דעתך ? מתי עושים הארכת כותרת? בתודה מראש

10/09/2013 | 22:13 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

במובן שיש לבדוק את השן קלינית ורנטגנית לפני קבלת החלטה. לפי התאור שלך נשמע שיש לבצע ניתוח הארכת כותרת, כדי שהכתר שיבוצע לאחר מכן יוכל לחבוק חומר שן בריא ולא את החלקים של המבנה, ולא כ"כ משנה איזה מבנה יהיה מתחת לכתר. בברכה

11/09/2013 | 12:44 | מאת: נועה

ד"ר מיזיריצקי, ראשית - המון תודה על תשובתך. אולי לא הסברתי את עצמי באופן ברור. אבל, הטיפול כבר נעשה. כלומר, הרופא החליט לוותר על ביצוע כתר והעדיף לסיים את הטיפול בסתימת אמלגם בלבד. ולכן, בהתיחס לנ"ל - אני שוב מעלה את השאלות ששאלתי קודם: 1. האם אחרי טיפול שורש לא הכרחי (!) לסגור את המקום עם כתר ולא עם סתימה רגילה? 2. האם הסתימה שמחוזקת עם ברגים מצופים זהב - היא לא ברכה לבטלה? כלומר, האם הסתימה לא תיפול כעבור זמן קצר? 3. האם מבנה האמלגם - יוכל לשמש בעתיד גם לצורך כתר?

מנהל פורום שיקום הפה