השחרת חניכיים כתוצאה מכתרים ישנים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

09/08/2013 | 11:24 | מאת: איתן

שלום, אני בן 33 ויש לי שני כתרים קידמיים ישנים בני כ-15 שנים מעל טיפולי שורש, במספרי השיניים 11 ו-21. עם הזמן השחיר אצלי הגבול בין החניכיים לכתרים ויצר מראה אסתטי לא יפה. ההמלצה שקיבלתי היא להחליף את הכתרים המיושנים לכתרי זירקוניה שלא אמורים ליצור את ההשחרה הזאת. השאלה שלי היא האם האזור שכבר הפך שחור אצלי בחניכיים "ירפא" את עצמו לאחר החלפת הכתרים ויחזור לצבע הנורמלי של החניכיים? אם לא הרי שכל החלפת הכתרים האסתטית מיותרת. תודה מראש!

14/08/2013 | 21:57 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

לפעמים השחרת החניכיים הינה בלתי הפיכה אבל במקרים רבים החניכיים מבריאים עם כתרי זירקוניה עשויים היטב. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה