האם ניתן להשאר עם כתרים זמניים עד לשיקום סופי?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

19/03/2013 | 13:14 | מאת: שרונה מנתניה

עשו לי 2 כתרים זמניים בלסת תחתונה, וחוץ מזה גם עברתי ניתוח הכנסת שתלים בלסת העליונה, ואני צריכה לחכות חצי שנה עד שיבוצע השיקום הסופי. רופא השיניים שלי מעדיף להשאיר אותי עם הכתרים הזמניים ורק בעוד חצי שנה להדביק לי כתרים קבועים יחד עם הכתרים שיבוצעו על גבי השתלים. האם יש סכנה לעששת מתחת לכתרים הזמניים אם מחכים איתם חצי שנה? אם מתעקשים לעשות כרגע כתרים קבועים האם עלולה להיות בעיה בשיקום הפה הסופי שהם לא יתאימו לכתרים שעל גבי השתלים?

20/03/2013 | 19:12 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שרונה שלום, אם לא חייבים, רצוי לא להמתין כ"כ הרבה זמן עם כתרים זמניים ע"ג שיניים. בד"כ ניתן לסיים את הכתרים בלסת אחת אם יש שתלים בלסת הנגדית. על רוםפא השיניים להנחות את המעבדה שיהיו בהמשך כתרים מנגד וכך הטכנאי בונה את הכתרים בלסת התחתונה מתוך התחשבות בהמשך. כך נמנעים מהסכנה לעששת במשך חודשי ההמתנה. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה