היגיינת הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

08/03/2013 | 20:07 | מאת: אור

שלום, יש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי בתקופה האחרונה נבדקתי אצל רופא שיניים, הכל תקין אצלי. בכל זאת אני מרגיש שיש לי ריח נורא מהפה, אחרי שקראתי באינטרנט התחלתי לצחצח לשון, התחלתי לקחת ויטמין e, הבנתי שעוזר למניעת ריח מהפה, אבל משום מה נראה לי שהדבר גרם לבעיה להתגבר.... נכון להיום הפסקתי עם ויטמין e, אני ממש לא יודע מה לעשות.... לפעמים אני ממש מתבייש לדבר עם אנשים ומשתדל להסתובב על מנת לענות, בקיצור עושה הכל בכדי לא להיות ליד אנשים או מולם כשעונה, או שלועס מסטיקים בכמויות.... אנא יעוצך בדחיפות......תודה!

09/03/2013 | 11:53 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אורשלום רב, ראשית עליך לברר באופן חד משמעי שאכן יש לך ריח רע מהפה ובאיזו רמה. יתכן וזה יותר בראשך מאשר במציאות. האם קיבלת תגובות מאנשים על ריח רע? תשאל אדם או שניים שמאוד קרובים אליך (הורים, אחים, חבר קרוב..) ותקבל את התרשמותם האמיתית. בכל אופן מומלץ גם להבדק בדיקת חניכיים ושיניים יסודית ובמידת הצורך לבדוק אם הרקע הוא לא נשימתי או מהקיבה. תבדוק באינטרנט גם אפשרות לבדיקה ומדידת ריח מהפה בעזרת מכשיר מיוחד.ישנן שטיפות פה יעודיות לריח רע. בברכה, ד"ר איתן מיזיריצקי

מנהל פורום שיקום הפה