שיקום לשן שעברה טיפול שורש - דחוף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

12/12/2012 | 12:05 | מאת: סיל

הילדה שלי עברה טיפול שורש בשן קידמית, בלסת עליונה ,בהיותה בת 14. נאמר לנו שרק בגיל 18 יש אפשרות לבצע שיקום על השן. כיום הילדה בת 18 ואני ניגשת איתה עוד היום להתייעצות אצל רופא משקם. שאלתי היא 1. מאחר ומדובר בשן קידמית איזה אפשרויות שיקום ניתן לבצע בשן קידמית על מנת שתראה טיבעית מבלי להשחיז את השן?

12/12/2012 | 13:31 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שלום, הפתרון האסתטי ביותר בד"כ וגם ארוך טווח הוא כתר חרסינה על בסיס זירקוניה ללא מתכות. זה דורש השחזה של השן. פתרון אחר, שמרני יותר הוא ציפוי חרסינה שדור השחזה מאוד קטנה רק בחזית השן.לא בכל מקרה יתן ציפוי חרסינה את הפתרון האסתטי המושלם. ממליץ לך לטפל אצל משקם מאוד מנוסה ורצוי שיהיה מומחה לשיקום. בברכה

12/12/2012 | 17:29 | מאת: סיל

לד"ר איתן תודה על התשובה. ברצוני לדעת אם קיימת אפשרות של צביעת השן מבלי להשחיז אותה מאחר והשן שינתה את הצבע והתחילה להשחיר או חייב לבצע כתר על טיפול שורש

מנהל פורום שיקום הפה