לימון ואמייל השן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

25/11/2012 | 18:22 | מאת: מור

אני חובבת לימונים, ולעיתים גם אוכלת אותם. קרה לי שיום לאחר שאכלתי חתיכת לימון השן הקדמית שלי התחילה להיאכל - נראה כאילו היא נשברה קצת. ממש במרכז החיוך... רציתי לדעת האם יש טיפול לדבר... והאם עלי להשתמש בתכשירים מיוחדים כאשר אני אוכלת פירות חומציים כגון פירות הדר....

26/11/2012 | 22:55 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מור שלום, לימון במיוחד ומזון חומצי באופן כללי גורמים להתפוררות ושחיקה חומצית של אמייל השן. עלייך למתן מאוד את האכילה של פרי הדר ובמיוחד לימונים. לגבי סוג הטיפול, יש קודם לעבור בדיקה ובהתאם לטפל. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה