שן עם כתר שהומלץ להסירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

09/11/2012 | 20:53 | מאת: דניאל

יש לי שן שעשו לה טיפול שורש וכתר. לאחר כ 10 שנים בבדיקה בעזרת צילום סטטוס , נאמר לי שצריך להוציא את השן מכיוון שהשן נגועה בעששת מתחת לכתר. השאלה שלי האם אכן לא ניתן לתקן את השן כפי שאומר הרופא ? האם יש למהר ולהוציא אותה ? מדובר על שן 26. מכיוון ששן 25 היא עם כתר , שן 26 עם הבעיה שהזכרתי למעלה , ובשן 27 אני צריך לעשות טפ"ש וכתר. מכיוון שכך הרופא המליץ להוציא את שן 26 ולעשות גשר בין השיניים 25-27 . האם הדבר נכון לעשותו ?, או שעליי להתעקש ולשמור בינתיים את שן 26 בפה , עד שתרקב לחלוטין ? אשמח לקבל עצה.

10/11/2012 | 08:58 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דניאל שלום, לפני שעוקרים את השן רצוי לקבל חוות דעת נוספת ממומחה לשיקום הפה כיוון שזהו צעד בלתי הפיך. צריך גם לבדוק אם ניתן וכדאי שתל במקום השן ולא גשר. בברכה ד"ר איתן מיזיריצקי - מומחה לשיקום הפה

מנהל פורום שיקום הפה