שאלה לגבי שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

02/07/2012 | 18:46 | מאת: מרים

בשתי שיניים 14 ו-17 היו לי כתרים ישנים שהורדתי וכעת עשיתי טיפול שורש בשניהם. חסרות לי השיניים 15 ו-16 ואני צריכה 4 כתרים. השאלה-האם ניתן לעשות גשר של 4 כתרים ? הרופא שלי אומר שבגלל שחסרות לי שתי השיניים- כל הלחץ באכילה יפול על השיניים והכתרים עלולים להישבר. הוא ממליץ על השתלה של שני שתלים במקום שחסרים בו השיניים כדי למנוע לחץ. האם זה נכון? מה דעתך ?

02/07/2012 | 23:24 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מרים שלום, לרוב ניתן לעשות גשר על השניים שציינצ, בתנאי שהן חזקות ויציבות. לעיתים עדיף לבצע שני שתלים ביניהן ולהמנע מגשר כזה. ההחלטה צריכה להתקבל ע"י רופא משקם, רצוי מומחה לשיקום הפה לאחר בדיקה וצילומים. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה