כתרים בודדים או גשר? דחוףףף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

19/06/2012 | 13:14 | מאת: זהבית

שלום רב, בשיניים הקידמיות יש לי 2 שתלים שעשיתי ו-3 כתרים זירקוניה (סה"כ 5 שיניים קדמיות) התוצאה לא יצאה יפה חלק מהשיניים לא באותו הגודל אורך וצבע. כרגע השיניים נשלחו שוב למעבדה לתיקונים. הרופא שלי מתעקש שאני אעבור לעשות גשר בכל השיניים במקום כתרים בודדים לפני שהטכנאי יתקן את הכתרים. (אני צריכה להחזיר לו תשובה עוד השבוע) לטענתו עם גשר התוצאה תצא יפה יותר ואחידה ללא הבדלים החשש שלי שאם אני אעשה גשר לא תהיה לי האפשרות לנקות בין השיניים בגלל הגשר וכך גם אורך חייהם יהיה קצר יותר, בנוסף מניסיון שלי מכתרים בגשר אחד זה גורם לנסיגת חניכיים ולריח רע מהפה. הרופא שלי ממשיך להלחיץ אותי ומסביר לי שאם אני אהיה עם כתרים בודדים יש מצב לתזוזת שיניים כך שהמיקום שלהם יכול לזוז ולהרוס לי את הצורה האסתטית. אני צריכה חוות דעת נוספת. שוב מדובר בשיניים קידמיות והלכתי בכוונה על כתרי זירקוניה בגלל שהם הכי טובים. האם עדיף לעשות אותם כגשר וגם את הכתרים של השתלים? אודה להסבר מורחב של החסרונות והיתרונות.

20/06/2012 | 06:52 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

בעדיפות ראשונה מבחינה אסתטית וניקוי זה כתרים בודדים, אך ישנם מקרים בהם הרופא ממליץ על גשר, למשל כשהוא צופה שקיים סיכוי לתזוזת שיניים עם הזמן ואז עדיף לחבר אותם. לא חייב להיות ריח רע או נסיגת חניכיים בגשר אם הוא נעשה נכון וטוב.לא מומלץ לחבר את הכתרים של השתלים עם אלה של השיניים הטבעיות. בברכה

23/04/2017 | 11:44 | מאת: נועה

היי אני עם אותה הבעיה כמעט 5 כתרים קדמיים עושה זרקוניה הרופא שלי רוצה גשר ואני לא חח נכון שאי אפשר חוט דנטלי להעביר ביניהם בגשר אבל יש את המכשיר הזה שברח לי שמו שמוציא מים בשפריץ ובלחץ וזה מנקה!!! מקווה שעזרתי(; שבוע נפלא ובהצלחה(;

מנהל פורום שיקום הפה