שחזור טיפול שורש או עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

11/06/2012 | 00:54 | מאת: אילי

שלום רב, חשתי כאבים באים וחולפים לסירוגין בשן מס' 36. פניתי לרופא השיניים וזה ביצע צילום לשן. הצילום הראה שאכן יש דלקת בשן. השן עברה טיפול שורש לפני 23 שנה. הוא הפנה אותי למומחה טיפול שורש להתייעצות. עפ"י הצילום המומחה טען שסיכויי ההצלחה בשחזור טיפול השורש הוא 50% בטענה שלא ניתן לדעת בוודאות האם יש סדק בשן וצריך לפתוח או בדרך ניתוח , שיחזור או עקירה של השן. יצאתי מבולבלת לגמרי מההתייעצות. הרופא שלי חזר אלי והמליץ לעקור את השן+שתל. האם יש דרך נוספת לדעת בוודאות האם יש סדק בשן דרך CT ? או כל דרך אחרת וודאית יותר? והאם כדאי קודם לפתוח את השן להבהרת המצב? תודה

15/06/2012 | 15:37 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אילי שלום, סדק הוא קשה לאבחון אבל CT יול לעזור בזה, מה גם שאם עוקרים ותעשי שתל אז בכל מקרה יהיה צורך ב-CT.אם סיכווי הצלחת טיפול שורש חוזר הם רק 50% אני כנראה הייתי עוקר ועושה שתל כדי לחסוך לך טיפוליםת זמן וכסף. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה