כתרים קבועים לאחר כתרים זמניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

18/04/2012 | 20:16 | מאת: שירן

שלום רב, אז אספר בקצרה על התהליך שאני עוברת.. אני כיום בת 20, בגיל צעיר שברתי את שתי שיניי הקדמיות 21-22. עברתי לפני מס' שנים טיפול שורש בשניהם וכתרים זמניים עם מבנים. מעל השיניים בחניכיים ישנה השחרה. כעת עשיתי חידוש טיפולי שורש בעקבות זיהום בשיניים ולקיחת מידות למבנים חדשים ולאחר תהליך זה (וביקורת בעוד 3 חודשים שהטיפול שורש אכן עבד כי הבנתי שנשארה נקודה שחורה..) אני עתידה לעשות הארכת כותרת וכתרים קבועים מחרסינה. רציתי לברר לגבי המבנים, הוא בחר לי מבנה יצוק לא מזהב מתכת חצי אצילה. עכשיו שאלתי היא אם סוג המבנה הוא זה שיגרום לי להשחרה בשנית? האם האיכות שלו משנה? הרופא הסביר לי שזה בעקבות נסיגת חניכיים.. אבל שמעתי פעם שזה דווקא ממבנים. והאם יש דרך למנוע את השחרת השיניים? ע"י שימוש בחומרים בכתרים שהם יותר איכותיים? ועוד שאלה.. האם במצב כמו שלי כבר לא עדיף לעשות השתלת שיניים? משום שהשורשים כבר לא במצב מי יודע מה.. תודה רבה רבה!

18/04/2012 | 21:17 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שירן שלום, ניתן לבצע מבנים מחומר לבן. הכתרים האסתטיים יותר הם ללא מתכות, בד"כ על בסיס זירקוניה. כדאי לשמר את השיניים ככל שאת יכולה, במיוחד שאת כל כך צעירה. בברכה

19/04/2012 | 17:49 | מאת: שירן

האם ממבנה יצוק לא מזהב מתכת חצי אצילה יכולה להיות לי השחרה בשנית? בכל זאת אלו שיניים קדמיות..

מנהל פורום שיקום הפה