כתר ממתכת לא אצילה, כתר מסין

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

17/04/2012 | 22:14 | מאת: דוד, מרכז

שלום ד"ר איתן מיזיריצקי, לפני מספר חודשים פריודונט ביצע לי השתלת שתל (של מיס) בשן תחתית אחת לפני אחרונה(העצם שם נמוכה ממש). כעת רופא שיניים אחר, חדש, ביצע לי שם מבנה פלוס כתר, ממתכת ופורצלן, ( ב-3200 ש"ח), זה יפה ונח בפה. התברר לי לאחר שזה כבר מודבק קבוע, שהכתר והמבנה נעשו בסין, ושהכתר ממתכת לא אצילה, ומאז אני דואג, מכיון שכל חיי יש לי בעיות שיניים רבות. רציתי לשאול אותך שתי שאלות: 1. האם לדעתך רופא השיניים היה צריך להציע לי מראש לבחור בין מתכת אצילה ללא אצילה ,(כמובן שהייתי בוחר באצילה) ומשזה לא נעשה האם זה מוריד מאמינות הרופא. 2. האם עלי לחשוש מהמתכת הלא אצילה ואולי אף להחליף את הכתר. תודה רבה לך, דוד, מרכז.

17/04/2012 | 23:13 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דוד שלום, לא נראה לי שיש צורך בהחלפת הכתר ברגע שהוא כבר בוצע, בהנחה שהוא בוצע בצורה מדוייקת ונכונה.לרוב אין עם זה בעיה משמעותית. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה