גבר עם שדיים

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

10/09/2001 | 00:26 | מאת: אורן

שלום!!!! יש לי שאלה ואני פוחד לרוב לשאול אותה אבל אשאל בכל זאת. אני חושב שאני סובל מבעיה והיא שיש לי שדיים כמו של אישה. אני בחור בן 22, שוקל 84 ק"ג, 1.81 ס"מ, ויש לי שדיים בולטים מאוד. ידוע לי שזו תופעה מוכרת בגיל צעיר ואכן סבלתי ממנה מגיל בית ספר. אני נמצא בשלבי ירידה במשקל מתקדמים. ירדתי 3 ק"ג לאחרונה ויש ירידה קלה בגודל השדים. האם זה אומר שאם אמשיך בירידה במשקל אוכל להפתר מבעית השדיים? מדוע בעיה זו מופיעה דווקא אצלי? האם משהו אצלי לא בסדר? לפעמים אני מתבייש שזה ככה ולא הולך לים מבושה. יש לזה הסבר רפואי? מה אפשר לעשות כדי לנצח את התופעה? אינני מעוניין לעבור נתוח פלסטי כלשהו בנושא. האם פעילות גופנית תפתור את הבעיה? אני מתאמן אירובי מדי יום במשך שעה כמעט. בבקשה עזרו בכל מידע אפשרי לנצח את הבעיה. בבקשה

10/09/2001 | 07:12 | מאת:

לאורן שלום, לתופעה קוראים - gynecomastia כך שתוכל למצוא עליה הרבה מידע ברשת... בדרך כלל הרזייה והתעמלות משפרים את המצב ובמקרים מסוימים - ניתוח. אנא בדוק עם רופאך האם אתה משתמש בתרופות שעלולות לגרום למצב. http://umm.drkoop.com/conditions/ency/article/003165.htm http://www.gynecomastia.org שנה טובה, דינה

19/11/2001 | 13:51 | מאת: אלון

אורן שלום. כאשר קראתי את מכתבך הזדהתי איתך. אני בן 28 (ולא שמן 80 ק"ג) וסובל מאותה הבעיה בדיוק, לצערי כל הדרכים להתמודד עם הבעיה נכשלו. (כגון דיאטה, חדר כושר וכו') פשוט שום דבר לא עזר. באופן אישי שילמתי ועודני משלם מחיר יקר על הבושה, החל מגיל 15 כאשר הופיע לראשונה GYNECOMASTIA אצלי אני לא הולך לים או בריכה ומתחמק כבר שנים מחברים ומשפחה. כל התירוצים שבעולם כבר יצאו מפי ופשוט אין לי כח לשקרים יותר. הנסיונות להסתיר את התופעה כמו לבישת בגדים גדולים ו/או לבנים לא יכולים להסתיר את מה שיש לי בלב וזהו פשוט תסכול אחד גדול. אני מתמודד עם הבעיה 13 שנים ולאחרונה החלטתי לעשות משהו בנדון, קראתי המון באינטרנט והגעתי למסקנה שניתוח הוא המוצא היחיד. עלות ניתוח כזה היא כ- 12,000 ש"ח במכונים פרטיים שאותם דרך אגב אפשר למצוא דרך וואלה, נענע וכו'. מכיוון שסכום כזה להשגה הוא בלתי אפשרי מבחינתי, עשיתי סבב טלפונים לקופות חולים ושם נודע לי שמקרה זה ניתן לטפל אצל כירורג. הכירורג בדק אותי וקבע שאני זקוק לניתוח ונתן לי הפניה לבי"ח ציבורי שם נקבע לי תור לנתוח (זמן המתנה 3-4 חודשים). ניתוח זה הוא הניתוח הפלסטי היחידי שממומן ע"י קופ"ח חינם אין כסף עקב הידיעה שהנזק הפסיכולוגי שנגרם למי שסובל מגינקומסטיה הוא עצום. אני חושב שצריך אומץ לעשות את הצעד הראשון וניתוח הוא המוצא היחיד. את הניתוח אני אעשה בעוד כחודשיים ואשמח לתאר אותו ואת התוצאות שאני מקווה שישביעו את רצוני, מקווה שעזרתי לך ולכל מי שיכלתי. אלון