דיאטה לאחר ניתוח פונדופליקציה

דיון מתוך פורום  מידענות רפואית - תמיכה

28/09/2001 | 16:11 | מאת: נועה

לפני שבוע נותחתי (Nissen Lap). לצערי לא עודכנתי מספיק עם השחרור לגבי הדיאטה שעלי לנקוט בה לאחר הניתוח, למעט בקווים כלליים. בשבוע הראשון שמרתי על כלכלה נוזלית ודייסתית דלילה. נאמר לי שלחם ובשר יהיו רק בשלב האחרון. איפה אוכל למצוא/לקבל פירוט של מזונות ומצבי צבירה שלהם שמותר לי לאכול כבר עכשיו ואיך ובאיזה קצב להתקדם....? האם לחם וחלב אסורים בגלל המרכיבים שלהם או בגלל הטקסטורה שלהם? אם אדע זאת - אולי אוכל להסיק לגבי מאכלים קרובים אחרים... מתי ניתן לנסות ירקות ופירות טריים? וכולי וכולי.... אודה על כל אינפורמציה או הפנייה לאתר (גם אנגלית) או מסמך. הניתוח עצמו, אגב, מדהים. חזרתי הביתה כעבור 36 שעות, החתכים נראים יפהפה (ללא כאבים) ומאמינה ומקווה שיוכיח עצמו בהמשך. תודה מראש.

28/09/2001 | 23:59 | מאת:

לנועה שלום, באתר הנילווה תראי שמדברים על אוכל רגיל מיד לאחר הניתוח http://www.surgeonsgroup.com/after_surgery.htm אלא שאני הייתי ממליצה שתתיעצי עם רופאך שבוודאי יוכל לתת לך את ההנחיות המתאימות לך. להת', דינה

29/09/2001 | 09:24 | מאת: נועה

א. תודה. ב. לא לניתוח שעברתי הכוונה. אצלי יצרו שסתום חדש במעבר וושט-קיבה וגם תפרו את הסרעפת. נאמרת לי בביה"ח להתחיל בדיאטה נוזלית ובהדרגה, לאנגזם לאנגזם, לעבור לדייסתית, רכה וכו', משום המעבר החדש והצר מאוד. יש להיזהר במיוחד ממאכלים גורמי גזים, באשר אין להם בינתיים אפשרות להיפלט. העיקרון די ברור לי, אבל בכ"ז, חשבתי למצוא איזו רשימה מומלצת של מזונות עפ"י לו"ז. למשל, מתי מותר להתחיל לאכול ירקות/פירות טריים, דגים, דגנים (גרנולה וכו')... גם אני לא הצלחתי למצוא מידע כזה באינטרנט, ואאלץ כנראה להמתין לביקורת אחרי החגים. שוב תודה וחג שמח !