חצוצרות סתומות?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/10/2007 | 21:34 | מאת: מיכל

אני רגישה ליוד ואיני יכולה לבצע צילום רחם.הרופא אצלו אני מטופלת לאחר 6 שנים של אי פוריות מסיבה לא ברורה (הבדיוקת שלי ושל בעלי תקינות) טוען כי מאחר ולא ניתן לבצע את צילום הרחם ומאחר וע"פ בדיקות הדם אני מבייצת הוא מניח דהחצוצרות תקינות. הטיפול הוא בשלב זה בהזרעות. עברתי כבר 5 פעמים הזרעות עם/בלי הורמונים שכשלו. אני מאוד חוששת . היש דרך אחרת לבדוק זאת ? האם פרופיל הורמונלי וביוץ הם הערובה לתפקוד תקין של החצוצרות?. אני מיואשת ומרגישה שמפספסים את הבעיה האמיתית.

11/10/2007 | 21:25 | מאת: ד"ר שמואל אנדרמן

קיימות אפשרויות נוספות לבדיקת תקינות החצוצרות, כגון: היסטרוסקופיה משולבת בלפרוסקופיה, או לפרוסקופיה בלבד. בנוסף - לאחר 5-6 מחזורי הזרעה כדאי לשקול גם טיפול אחר. במידה ורופאך מתעקש להמשיך בהזרעות - תחליפי רופא... בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון