לידה מוקדמת בעקבות זיהום של השליה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/12/2011 | 10:39 | מאת: שרון

לפני שבוע וחצי ילדתי תאומים בלידה מוקדמת, התאומים נפטרו לאחר 3 ימים בפגיה. ללידה קדם אשפוז ממושך עקב קיצור צוואר אבל הצוואר היה יציב באורכו (כ-14 מ"מ) עד כשבוע לפני הלידה. בלידה( שהייתה מהירה בצורה מעוררת שאלות) חשד הרופא בזיהום עקב ריח חריג של מי השפיר. לא נאמר לי דבר בעניין עד שחרורי מבי"ח ורק אחרי שפניתי למיון בעקבות הפרשות חריגות (ריריות מאוד) התברר כי תוצאות בדיקת השליות חזרו ומדובר בזיהום ב- E COLI, זה מה שגרם בעצם ללידה המהירה. כרגע אני שבוע וחצי אחרי עם 2 סוגי אנטיביוטיקה- אופלוקסצין ופלג'יל (400 מ"ג ו-500 מ"ג פעמיים ביום. אני נוטלת כבר שבוע). שאלותי הן האם הטיפול שאני מקבלת הינו הטיפול המתאים? (ההפרשות הריריות לא הפסיקו עדיין, אין חום אבל יש רגישות בבטן). האם הזיהום יכול להשפיע על פוריות עתידית? האם זיהום כזה בהריון הנוכחי מעיד על סיכון מוגבר בהריונות אחרים? תודה מראש

25/12/2011 | 18:55 | מאת: ד"ר בני פיינר

שרון שלום, צר לי לקרוא על שעברת ומאחל לך חוייה מתקנת בהריון הבא. אופלוקסצין מכסה את מרבית זני ה-E. Coli אך כדי לדעת בוודאות כדאי להסתכל בתוצאת התרבית מהשליה ולראות אם בוצעה בדיקה של רגישויות החיידק, זאת כיוון שקיימים כיום זני חיידקים שהינם עמידים לאנטיביוטיקות שונות. הסיכוי לפגיעה בפוריות אינו גדול (אלא אם נוצרו הידבקויות ברחם), וגם הסיכון לזיהום בהריון עתידי אינו מוגבר משמעותית ביחס לאוכלוסייה הכללית מעצם העובדה שקרה פעם אחת. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון