הרפס גניטלי בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/11/2020 | 16:45 | מאת: הריונית

ד''ר שלום ,אני בהריון בשבוע 21, לפני שבועיים התפרץ אצלי הרפס בשפתיים ולאחר שבוע התברר שההרפס עבר גם לאיבר המין לראשונה. טופלתי בכדורי זובירקס ובמשחה . רציתי לדעת האם ההרפס גניטלי מסכן את ההריון ? אני נוטלת נרות לנרתיק לחיזוק צוואר הרחם ,האם בעת החדרת הנר ההרפס יכול להיות מועבר לתינוק ? אודה להסבר והרגעה

21/11/2020 | 22:10 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום רב, עליך ליטול טיפול מניעתי באציקלוביר בשבועות ההריון האחרונים כדי להמנע מהרפס פעיל בלידה שיחייב קיסרי. המשך הצעקב שלך על ידי הרופא.ה יכללו גם התייחסות להרפס כולל בדיקת גדילת העובר. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון