הקדמה של מחזור חודשי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/11/2020 | 11:23 | מאת: אביטל

בת 37 ללא ילדים. בעברי הליך של שאיבה והקפאת ביציות לשימור פריון ונמצאת במעקב בשל רחם שרירני. לאחרונה שמתי לב שהמחזור שלי כל פעם מקדים ביום יומיים והפעם הקדים לי ב 4 ימים. שאלותיי הן: 1. האם זה מעיד על משהו? 2. האם צריך להדאיג ויש צורך לבדוק זאת ע"י בדיקה כלשהי? 3. עד כמה ימים של הקדמה נחשבת לנורמלית? אשמח אם תענה לשאלותיי. תודה רבה

14/11/2020 | 17:27 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אביטל, 1). ייתכן ומצביעים על שינויים הורמונליים, לאו דווקא קבועים, יש להמשיך לעקוב. 2). אין צורך לדאוג כעת, אם ימשיכו להתקצר, ניתן לבדוק רזרבה שחלתית בבדיקה שנקראת AMH. 3). וסת שמגיעה כל 21-35 ימים הינה סדירה וזה בסדר. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון