חומצה פולית כהכנה להריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/10/2020 | 11:01 | מאת: אסתר

שלום רב, ניגשתי לרופא משפחה לקבלת מרשם לחומצה פולית כהכנה להריון. לקחתי במשך מספר חודשים 5 מג של חומצה פולית (יש לציין שבבדיקות דם טרם קבלת התוסף רמה תקינה של חומצה פולית), בפעם הקודמת שהלכתי לרכוש חומצה פולית הרוקחת העירה את תשומת ליבי שצריך לקחת 400 מקג ולא 5 מג. האם עכשיו להמשיך לקחת 400 מקג או לעשות הפסקה? לקחתי בערך חצי שנה 5 מג ללא חוסר ברקע. תודה

31/10/2020 | 17:23 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך לפי המלצה של משרד הבריאות יש ליטול חומצה פולית במינון 5 מ"ג בתנאי שהיו מומים במערכת עצבים אצל העובר או חוסר חומצה פולית אן טרומבופיליה מסויימת בשאר המקרים מספיק 400מק"ג

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון