דימום קל וכאבי מחזור פיקטיביים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/10/2020 | 06:19 | מאת: עדן

היי, אני בת 24 נשואה אך עדיין משתמשת בגלולות יאז פלוס למניעת היריון (לא מתכננת היריון כרגע). אני מקיימת יחסי מין עם בעלי באופן קבוע ונוטלת גלולות באופן קבוע. כמה ימים לפני שהייתה אמורה להופיע הווסת הופיעו לי כתמי דם ודימום קל וכאבים בגב התחתון ובבטן התחתונה הדומים מאוד לכאבי היריון. זה פסק אחרי יומיים ועכשיו הווסת שלי מאחרת בכמה ימים. האם יש סיכוי שאני בהיריון? או שמדובר בתופעה אחרת? תודה!

13/10/2020 | 10:22 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום עדן, כל עוד לקחת גלולות ולא פספסת, הסיכוי שאת בהריון הוא מאוד קלוש (פחות מ0.5%). בכל מקרה, ממליץ על בדיקת הריון בשתן (או בדם). בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון