מחזור לא סדיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/10/2020 | 10:35 | מאת: רוני

שלום, כבר משהו כמו ארבעה חודשים שהמחזור שלי ממש מוזר (אחרי שכל השנים הקודמות הוא היה מגיע כמו שעון בכל חודש). לפעמים יש לי כתמי דם בין המחזורים, לפעמים הוא מקדים בשבועיים ולפעמים מאחר בשבועיים. בנוסף, אף פעם לא סבלתי מכאבים במהלך המחזור, אך לפני חצי שנה התחילו לי כאבים חזקים מאוד עד כדי כך שנאלצתי לקחת כדורים כדי לתפקד (ואצלי זה ממש לא רגיל לקחת כדור). נעלם לי גם לגמרי החשק המיני שהיה קיים קודם. אני בת 20, כרגע חיילת, בצבא לא לקחו את תלונותיי כל כך ברצינות והרופא פשוט אמר לי קחי גלולות וזה יסתדר. זה הגיוני פשוט לקחת גלולות בלי לבדוק למה התופעות האלו קורות?

11/10/2020 | 14:21 | מאת: ד"ר בני פיינר

רוני שלום, כדאי להשלים בדיקה גינקולוגית מלאה. יכולות להיות סיבות שונות לאי סדירות בווסת ולכאבים בזמן הווסת ובחלקן ניתן לטפל. בין יתר הדברים שכדאי לחשוב עליהם היא תופעה המכונה אנדומטריוזיס ומתבטאת באופן טיפוסי בכאב עז בזמן הווסת. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון