חתך שטחי בכניסה לנרתיק

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/09/2020 | 21:50 | מאת: מאי

היי ד"ר אני בת 29, נוטלת גלולות יסמין מזה כ6 שנים ברציפות. לפני כחודש וחצי קיימתי יחסי מין מוגנים לאחר תקופה ממושכת שלא קיימתי (מעל לשנה), בזמן החדירה כאב לי מאוד ואחכ גם חומרי סיכה למיניהם לא עזרו. פניתי לבדיקה אצל רופאה במוקד נשים והיא ציינה שיש לך חתך שטחי בכניסה לנרתיק בחלק התחתון ושאין מה לעשות מלבד מנוחה ולתת למקום להתרפא לבד. כך עשיתי וכעבור חודש חלפו התלונות לגמרי וכאשר ניסיתי שוב לפני כיומיים לא כאב לי בזמן החדירה עצמה אאי בזמן היחסים ברמה לא סבירה אבל לאחר מכן החל שוב כאב בלתי נסבל, צורב בעת מתן שתן, המקום שורף ומגורה. כאשר הסתכלתי עם מראה ראיתי שוב שהקרע נפתח ושוב אדום וחשוף! אחרי הפסקה של חןדש שהיה נראה שהמקום החלים זה נקרע שוב מה אפשר לעשות? מעולם לא סבלתי מכאבים בזמן קיום יחסי מין איך ניתן לגרום לפצע להגליד? אני מורחת מולטי גין אבל זה לא ממש עוזר אני ממש ממש מתוסכלת. ייתכן שזה קשור גם לגלולות? תודה לך.

18/09/2020 | 14:00 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מאי, ייתכן שהגלולות מייבשות לך את הנרתיק ולכן העור נסדק, נפצע, מדמם, והפטריות משתתפות בחגיגה ולכן יש צריבה בשתן, שריפה וגירוי. מציע להפסיק גלולות, או לנסות להוסיף אסטרוגן מקומי בנרתיק בנוסף לגלולות. התכשיר נקרא וגיפם, טבליות ששמים בנרתיק. שבועיים ראשונים כדור ביום, לאחר מכן כדור אחד פעמיים בשבוע. וגיפם נמכר ללא מרשם (אך עם מרשם הוא זול יותר). בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון