בדיקת הידרוסונוגרפיה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/09/2020 | 20:32 | מאת: שרון

שלום האם בדיקת הידרוסונגרפיה גם עוזרת לפתיחת חסימה קלה בחצוצרות בדומה לצילום רחם ? מתלבטת בין שתיהן ,הבנתי שההדירוסונגרפיה יותר ידידותית למטופלת אבל אולי לא פותחת חסימה? תודה

18/09/2020 | 13:52 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שרון, הידרוסונוגרפיה בד"כ לא מסייעת בפתיחת חסימה, בשונה מצילום רחם ששם סתימה יכולה להיפתח תוך כדי בדיקה. כמו שכתבת הידרוסונוגרפיה יותר ידידותית מהבחינה שכמעט ואין בה כאבים. לשיקוליך לאיזו בדיקה לפנות. אם את חוששת שיש חסימה אז כנראה שעדיף מראש לפנות לצילום רחם ובכך לחסוך זמן ובדיקות מיותרות (אם תצטרכי לעבור לבסוף את שתי הבדיקות). בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון