דימום מתמשך לאחר התקנת התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/08/2020 | 10:24 | מאת: ג'ני

שלום רב, לפני כ3 שבועות הותקן לי התקן תוך רחמי (לא הורמונלי). הפרוצדורה הייתה מלווה בכאב עז. הרופאה השתמשה בצווטות ממתכת כבדות שנתלו על צוואר הרחם למשך כדקה עד שהיא התארגנה עם ההתקן. כמה ימים לאחר מכן הופיעו תסמינים של דלקת בדרכי השתן, גירודים והפרשות. הרופאה התנהרה מקשר של ההתקנה לתופאות. התופאות נמשכו כשבוע וחצי והחמירו. טיפלתי בנרות, משחה, אנטיביוטיקה ותרופות נגד דלקתיות. כמו כן, היתה הפרשה רירית שאופיינית לאחר התקנת ההתקן. לפני כשישה ימים התחיל דימום חזק מאוד. קישרתי את זה עם תחילת הווסת, למרות שלפי התזמון היא כביכול הקדימה בכשבוע וחצי. מאז הדימום מסיבי ולא אופייני, צבע דם כהה בכמויות גדלות מאוד. לא מלווה בכאבים משמעותיים. הדימום לא פוחת. הרופאה מסרבת לקבל אותי וטוענת שהתופאות רגילות למקרה. האם זה יכול לנבוע כתוצאה מפציעה תוך כדי התקנה/חדירה של התקן לתוך הרחם/סיבה אחר. האם לפנות למיון או להמתין עוד מספר ימים? תודה מראש על תשובה.

31/08/2020 | 11:38 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך לאחר התקנת התקן לא הורמונלי המחזורים בד"כ יותר קשים, מלווה ביותר דימום וכאב אם המצב לדעתך חריג מומלץ לבוא לבדיקת רופא נשים בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון