שאלה לגבי גלולות יאז פלוס

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/07/2020 | 10:39 | מאת: אורלי

שלום רב נוטלת מזה 4 חודשים גלולת יאז פלוס. יש לי לעיתים, שבוע אחרי שהמחזור נגמר או יותר מופיעה פתאום הפרשה חומה אדמדמה.. האם זה תקין? מעיד על בעיה בגלולה? הרופא ציין שתקין אך ניתן לנסות החלפת גלולה..חוששת כי את גלולה זו מכינה מנסיון עבר והיא טובה רק מתלבטת אם ההפרשות תקינות לאחר 3 חודשי שימוש כבר. שואלת כי זה משבש מעט את ההליכה למקווה אציין כי הייתי בבדיקה גניקולוגית ופאפ הכל תקין.

29/07/2020 | 16:22 | מאת: ד"ר נילי רז

לעיתים יש הכתמות תחת גלולה מסיבות הורמונליות של הגלולה. אם עברת בדיקה והכל תקין אז הפתרון הסביר הינו באמת לשנות גלולה. אם את אחרי ניתוח קיסרי יתכן שיש נישה שגורמת להכתמות לאחר וסת. אפדר גם לתת עוד כמה חודשי נסיון ליאז ואולי ההכתמות יפסיקו.

29/07/2020 | 18:44 | מאת: אורלי

תודה על התשובה המפורטת והמקצועית שלך. באמת אתן ניסיון עוד כמה חודשים. שאלה אחרונה.בעבר לקחתי אותן בבוקר (לפני הלידה השלישית) ולא היו כלל הכתמות. האם כדי לקחת בבוקר במקום בערב? יש חשיבות?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון