הקדמת מחזור עם גלולות יאז

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/06/2020 | 19:47 | מאת: שירה

אני נוטלת גלולות יאז במשך כמה שנים כרגע אני בשבוע האחרון, יש 3 כדורים צבעוניים ו4 לבנים. רציתי להקדים את המחזור אז פשוט דילגתי על ה3 הצבעוניים והתחלתי את הלבנים כדי שאקבל את המחזור לפני הזמן. קראתי מעט באינטרנט ויש כאלה שאמרו שזה לא מזיק ויש כאלה שאמרו שכן אז אני מעט מפחדת שעשיתי טעות... אשמח לתשובה ממישהו שמבין או מישהי שניסתה האם אני אקבל את המחזור מוקדם יותר? האם אני עדיין מוגנת? האם אני שיבשתי את המחזור? תודה רבה מראש! :)

27/06/2020 | 22:45 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שירה, אפשר ואף מומלץ לחבר גלולות (ללא גלולות הדמה) וכך אפשר לדחות ולתזמן וסת לפי העדפות אישיות. אם תקחי ולא תשכחי אף גלולה אז תהיי מוגנת מהריון גם אם יש דימום פה ושם, וגם אם יש דימום בכמות של וסת שהגיע לפני הזמן. בברכה, דר' בילגורי

28/06/2020 | 11:46 | מאת: שירה

תודה רבה על התשובה. אך לא חיברתי את החפיסות... לקחתי את גלולות הדמה לפני הזמן, דילגתי על 3 גלולות צבעוניות ישר אל הגלולות הלבנות. השאלה שלי היא אם זה בסדר? או יכול לפגוע בי?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון