פאפ לא תקין וקולפוסקופיה תקינה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/06/2020 | 10:28 | מאת: לירון כהן

אני חמישה חודשים אחרי לידה ועשיתי בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה. התוצאה הייתה Hsil פלוס חיובית לפפילומה 16. נשלחתי בדחיפות לקולפוסקופיה שהייתה אתמול, הרופא אמר שהצוואר נראה נקי והוא רק יקח דגימה מהצוואר האחורי (ecc) כדי לבדוק יותר לעומק. אמר שתוצאה תיקח 4-5 שבועות, שאלתי מה יכולות להיות האופציות והוא לא השיב. האם יכול להיות שהצוואר נקי ויש משהו רק בתעלה האחורית? האם יכול להיות שיצא hsil כשהכל תקין?

14/06/2020 | 21:54 | מאת: ד"ר רז נילי

שלום לירון, זה יתכן. בקרב נדים עם hsil ב75 אחוזים נמצא ממצא של טרום סרטני cin2-3 וב 2 אחיזים נמצאת ממאירות. למעט אחוזים אלו יתכנו מקרים ללא ממצא כזה. הרבה בהצלחה.

15/06/2020 | 15:35 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום לירון, זה יתכן. בקרב נשים עם hsil ב75 אחוזים נמצא ממצא טרום סרטני cin2-3 וב 2 אחוזים נמצאת ממאירות. למעט אחוזים אלו יתכנו מקרים ללא ממצא כזה. הרבה בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון