מעניין אותי.. אשמח לתשובה :)

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/05/2020 | 18:42 | מאת: לירון

אהלן קראתי כאן תשובה בפורום שאחד הרופאים ענה - "ההבדל בימי הביוץ ולא בימי הביוץ הוא שבימים שלפני הביוץ הריר של צוואר הרחם מאפשר לזרעונים לחדור ובימים שלאחר הביוץ הריר לא מאפשר לזרעונים לחדור אותו" ואחרי כמה שבועות , מישהי שאלה על קיום יחסים ביום ה3 של הווסת. ונאמר שהסיכוי נמוך לכניסה להיריון אך כדאי לקחת פוסטינור. הדברים קצת נוגדים אחד את השני. הרי בנרתיק הזרע מת תוך מס שעות כי זו סביבה עוינת. ובזמן מחזור הזרעונים לא יכולים להיכנס לצוואר הרחם ומערכת המין כי אלה בכלל לא הימים הפוריים. אז איך קיום יחסים בזמן מחזור יכול להיות מסוכן? תודה

30/05/2020 | 21:36 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום לירון, הדברים לא נוגדים אחד את השני, יש הבדל בין הימים שסביב הביוץ לימים שבתחילת המחזור. לפני ביוץ הריר הצווארי מאפשר כניסת זרעונים דרך צוואר הרחם ואחרי ביוץ לא מתאפשרת כניסת זרעונים. בוסת יש סיכון להרות כי עלול להיות ביוץ מוקדם שמתרחש מספר ימים לאחר הוסת, ואולי מה שנראה לאישה כוסת הוא לא בדיוק וסת. מציע לך לגשת לרופא נשים והוא יסביר לך בפירוט. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון