כדורי דופסטון מיום 14 לווסת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/05/2020 | 12:20 | מאת: ליאת

הי אני בת 39 נשואה עם שלושה ילדים. מחזורים סדירים יחסית של כ- 35 ימים. ללא גלולות כמעט שנה. מאז בשלב לוטאלי דימומים והכתמות לסירוגין, כן גם אחרי יחסי מין. נלקחה השבוע בדיקת פאפ- טרם תוצאה (פאפ מלפני שנתיים תקינה). הרופאה נתנה לי לקחת החל מהיום ה14 למחזור 2 כדורי דופסטון ליום למשך 14 יום. כלומר עד היום ה- 28 לכאורה. שאלתי היא אם אכן העניין הוא חוסר בפרוגסטרון, ובאם נקלט הריון האם לא צריך להמשיך את הכדורים עד לקבלת המחזור שכן המחזורים שלי כאמור 35 יום, ולכן ביום ה28 לסיום טיפול הכדורים לא אמורה לדעת עוד אם נקלט הריון או לא..חבל לי פשוט שאם כן ועקב ההפסקה היזומה ביום ה28 (שרק בדכ כאמור ביום ה21 היה ביוץ) תהיה בעית קליטה להריון אם וככל שיהיה. אשמח לתשובה תודה

14/05/2020 | 22:09 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך הדימומים נובעיהפלהם מחוסר פרוגסטרון הטבעי בד"כ משתמשים בדופסטון בין יום 11 ל 25 לא הוכח שהפסקת פרוגסטרון תגרום לבעיות הריון לגבי תמיכת פרוגסטטיבי בהריון יש לדון עם הרופא שלך

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון