שאלה סבוכה-דלקת עור ממגע ממושכת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/05/2020 | 00:39 | מאת: יעל

מאובחנת בדלקת עור,בביופסיה לא היו ממצאים מדאיגים,קרי-חיידקים,מחלות עור מין וכו. טופלתי בדרמובט 3 שבועות,והתפתחה תגובה חריפה למישחה. טופלתי בסטרואידים מהפה 15 יום(20×5 10×,5×5).פניתי לרופא נשים חדש(הבנתי שמתם הדרמובט לפרק זמן כו ארוך הוא הרה אסון ולא נהוג בדלקת עור פשוטה.כרגע הרופא אומר לתת למקום זמן להשתקם משמשחה וכל הטיפולים והדלקת תחלוף.אך הדלקת נמצאת כבר חודשים והוחמרה עם הזמן ומכאן הטיפול האגרסיבי.בנוסף לסבל הנורא כשיש עור מודלק... אובדת עצות ממש ולא יודעת כבר למי לפנות.יש לציין שהרופא השני הוא מומחה עריה ולדן.

06/05/2020 | 07:01 | מאת: ד"ר נילי רז

הטיפול בדלקת עור ממגע הינו מניעת מקור הגירוי. יש לבצע תבחיני אלרגיה לברר למה את רגישה ולהמנע מזה (שמפו?תחתונית?מרכך כביסה?). מעבר לזה בהחלט ניתן להסתייע בסטרואידים מקומיים (דרמובט די חזק יחסית לעיתים נותנים סטרואיד חלש יותר).

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון