גלולות אחרי לידה שאלות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/04/2020 | 22:39 | מאת: בר

אני אחרי לידה. הרופא נתן לי גלולות.אציין כי טרם קיבלתי מחזור ראשון אחרי לידה והרופא אמר לי שאני יכולה להתחיל ליטול כבר את הגלולות. רציתי לשאול יש חשיבות לקבל מחזור ראשון אחרי לידה באופן טבעי או אם החלטתי ליטול גלולות אין חשיבות להמתנה למחזור טבעי? האם גלולות במצב כזה שלא חיכיתי למחזור אחרי לידה יפגעו לי בכניסה עתידית להריון? תודה ד"ר.

27/04/2020 | 10:24 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

האם את מניקה? בעקרון לא בעיה להתחיל גלולות לפני תחילת המחזור אחרי לידה. צריך לוודא שאת לא בהריון (בדיקה בייתית אם רלבנטי). עדיף להמנע מנטילת גלולות משולבות (אסטרוגן ופרוגסטרון) פחות מ3 חודשים אחרי לידה. בברכה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון