שאלות.....................

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/04/2020 | 21:03 | מאת: עידית

היי שבוע טוב הזרע חי 72 שעות איפה הוא חי? נרתיק? צוואר רחם? רחם? השאלה מתייחסת - לימי ביוץ ולא לימי הביוץ. קראתי איפשהוא שבימים הפוריים צוואר הרחם נפתח והם מצליחים לחדור לשם, אז בימים הלא פוריים הם לא נכנסים לשם? תודה

25/04/2020 | 21:57 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום עידית, הזרע חי בכל המקומות שציינת, ואוסיף גם חצוצרות ואגן (בעיקר בחצוצרות ובאגן). ההבדל בימי הביוץ ולא בימי הביוץ הוא שבימים שלפני הביוץ הריר של צוואר הרחם מאפשר לזרעונים לחדור ובימים שלאחר הביוץ הריר לא מאפשר לזרעונים לחדור אותו. בברכה, דר' בילגורי

25/04/2020 | 22:04 | מאת: עידית

תודה על התשובה המפורטת והמלאה! אבל בכל המקרים זרע יכול לחיות עד 72 שעות ולא מעבר לכך?

25/04/2020 | 23:39 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום עידית. זרעון יכול לשרוד 72-120 שעות, כנראה שיןתר שעות כל עוד הוא נמצא פחות בסביבה חומצית (פחות בנמ"ל). בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון