גלולות אחרי לידה ללא המתנה למחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/04/2020 | 21:11 | מאת: מור

ילדתי לפני חודשיים בניתוח קיסרי. עדין לא קיבלתי מחזור. הייתי בביקורת לאחר הניתוח והכל תקין. המחזור שלי לא סדיר.קיבלתי מרשם לגלולות. רציתי לשאול. 1.זו פעם ראשונה שאני מקבלת גלולות ללא המתנה למחזור. האם זה מומלץ לקחץ גלולות ללא המתנה למחזור או עדיף, ביחוד אחרי לידה, לחכות למחזור? 2.האם יש סיכון בין לקיחת גלולות במחזור לבין נטילה ללא מחזור. תודה מראש.

23/04/2020 | 21:51 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מור, 1). אין צורך לחכות למחזור. 2). אין יותר סיכון. בברכה, דר' בילגורי

23/04/2020 | 22:44 | מאת: מור

תודה רבה על המענה!!! ורק שאלה נוספת.הבנתי שברגע שלוקחים גלולות לא אחרי מחזורים עלולים להופיע דימומים קלים.האם במצב כזה ממשיכה ליטול את החפיסה כרגיל? אשמח לדעת(:

25/04/2020 | 21:29 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

ממשיכים כרגיל, זה אכן עלול לקרות. אוסיף שבמידה והתחלת כלולות שלא בוסת, בשבוע הראשון את לא מוגנת (תוסיפי קונדום). דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון