אי קבלת מחזור... גלולות יאז

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

18/04/2020 | 21:22 | מאת: מיכל

שלום, איני מקיימת יחסי מין אז אין חשש לכניסה להריון. לקחתי 6 חפיסות רצופות של גלולות יאז עקב דימומים חזקים ואנמיה. הפסקתי לפני 3 ימים על מנת לקבל מחזור, אך המחזור לא הגיע. הבנתי שאני אמורה אחרי 4 ימים לחזור שוב לגלולות. אשמח לברר: מה יכולות להיות הסיבות שבגללן המחזור לא מופיע? האם זה אמור לומר לי שזה לא בריא עבורי לקחת 6 חפיסות רצוף? תודה מראש

20/04/2020 | 06:22 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מיכל, לעיתים נטילה ממושכת של גלולות עלולה למנוע מרירית הרחם להתעבות ולכן בתום נטילת הגלולות יכול להיות שאין וסת. זה לא אומר שזה לא בריא, זה בסדר גמור, עוזר מאוד לאנמיה שלך. מציע שתקחי שוב חפיסות ברצף ובמידה ושוב לא תהיה וסת אז אפשר ללכת לרופא נשים להיבדק, למרות שלא סביר שתמצא בעיה מהותית. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון