דלקת בשחלה, תרופות לא עוזרות+ איחור במחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/03/2020 | 06:25 | מאת: א.א

שלום רב, בת 38, ילד בן 4.5. יש לי למעלה משבוע כאבים בבטן תחתונה, מעל המפשעה, עובר מצד לצד לעיתים ימין לעיתים שמאל. מתחזק כאשר מתאפקת לשתן. נוסף על כך המחזור מאחר באופן חריג (לרוב אינו סדיר אבל מגיע מקסימום תוך חודש וחצי. הפעם המחזור האחרון שלי התחיל ב15.1.19 ומאז לא קיבלתי!). אני נמצאת כרגע בדומיניקה רפובליק ועקב הקורונה הכל סגור ולא יודעת מתי אוכל לחזור. הלכתי לגניקולוגית מקומית. נשלל הריון בבדיקת דם ממוקדת. בסונוגרופיה וגינלית נמצא כי שחלה ימנית מודלקת. הרופאה רשמה לי 5 ימים *פעמיים ביום תרופה בשם impedil 200 גרם. כמו גם progestagen 10 ל10ימים כדור ביום. ביום החמישי התקשרתי לומר שאין שום שיפור והיא אמרה לי לעלות מינון יומי ל-3 פעמים ביום. עדיין אין שיפור. בשל הקורונה מפחדת לגשת לבית חולים מקומי מרוחק. מצ"ב צילום אולטרסאונד, לצערי ניתן לצרף רק קובץ אחד.. אשמח להעלות גם את הדוח שלה אם יתאפשר. אודה מאוד להמלצות דחופות, אולי לבקש בדיקות מקיפות יותר? ספציפיות יותר? אולי אנטיביוטיקה במקום תרופה אנטי דלקתית?, מפחדת שהמצב עשוי להחמיר.

31/03/2020 | 16:20 | מאת: ד"ר נילי רז

כשטיפות תרופתי ניתן לאבחנה מסויימת ולא מועיל אין מנוס מהערכ. חוזרת בבדיקה ושקילת סיבות אחרות לתלונות והחלפת טיפול. בכל מקרה אם האבחנה שלך היא דלקת באגן אזיי הטיפול המקובל הוא לרוב אנטיביוטי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון