מחזור ופרולקטין גבוה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/03/2020 | 21:30 | מאת: מור

שלום עד לפני חצי שנה לא הייתי מקבלת מחזור בגלל בעית פרולקטין קלה יחסית (800-900 פרולקטין). בחצי שנה האחרונה המחזור דווקא די הסתדר... קיבלתי כל חודש וחצי כזה... דימום של יום וחצי-יומיים... הייתי בטוחה שהפרולקטין הסתדר... עשיתי בדיקת דם שבוע שעבר והפרוחקטין יצא לי 2600... והיום התחיל לי דימום קל... רציתי תשאול קודם איך זה יכול להיות שמצד אחד המחזור הסתדר ומצד שני הפרולקטין החמיר? ושאלה שניה- אני מתחתנת עוד שלושה חודשים. יש דרך לגרום לעצמי לא לקבל מחזור בחודשים האלו (או שהמחזור האחרון יהיה שבועיים לפני החתונה* כדי שאוכל לטבול במקווה? תודה

15/03/2020 | 22:37 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מור, 1) דימום כל חודש וחצי למשך יום וחצי יומיים הוא אינו תקין. 2) מזל טוב. יש דרכים להימנע מוסת מתי שרק תרצי לא לקבל וסת. באמצעות כדורים. מציע שתפני לבדיקה וייעוץ רופא נשים. בברכה, דר' בילגורי

15/03/2020 | 22:39 | מאת: מור

תודה... חשבתי שעם פרולקטין גבוה בכלל לא אמור להיות דימום... ואצלי קרה הפוך... הפרולקטין ממש גבוה והדימום כן בא... פעם הפרולקטין היה נמוך יותר ולא הייתי מקבלת מחזור בכלל

16/03/2020 | 13:43 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

פרולקטין גבוה יכול לגרום או להיעדר מחזור או למחזור לא צפוי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון