פרוגסטרון שלא לצורך בהיריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/02/2020 | 00:22 | מאת: לורה

שלום, ברקע- תינוק בריא, הריון שהופסק בשבוע 12 כי העובר מת ונמצא עם בעיה כרומוזומלית ואחרי זה הריון כימי. כעת אני בהיריון בשבוע 5. בבדיקות הדם בהפרש של יומיים הבטא יצאה תקינה ( מ146 ל446) אך הפרוגרסטרון ירד מעט ( מ22 ל21) . רופא הנשים נתן לי דופסטון פעמיים ביום למשך 10 ימים. כעת בביקור חוזר אצל הרופא אחרי 10 ימים הוא הציע לי להפסיק את הדופסטון ואמר שאם אני ממשיכה לקחת זה רק בשביל השקט הנפשי שלי ורשם לי עוד מהתרופה לשיקול דעתי. האם הפסקת הכדור עלולה לגרום להפלה או לסכן את ההריון? אני מפחדת להפסיק אחרי שהתחלתי... מצד שני קראתי שהכדור הזה מתקשר עם מום בשופכה של התינוק... אשמח לשמוע את דעתכם.

29/02/2020 | 20:47 | מאת: ד"ר נילי רז

אין על שאלתך תשובה חד משמעית. ההמלצה של הרופא שלך נכונה. בהצלחה .

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון