תוצאות בדיקת Ca125 גבוהות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/02/2020 | 22:20 | מאת: מיכל

היי, אני סובלת מכאבי בטן חזקים לאחרונה והופנתי לאולטרסאונד us שהראה: מדידות מ"מ רחם ........: X 41 X 47 42 מירקם..........: עובי הרירית מ"מ: 14.4 שחלות מ"מ גודל - ימנית : X 25 X 0 34 מירקם............: *הערות שחלה ימנית: דבוקה לדופן הרחם מ"מ גודל - שמאלית : X 41 X 0 60 מירקם............: *הערות שחלה שמאלית: *הערות שחלה שמאלית: דבוקה לדופן הרחם בתוך הממצא 34* 48 מ"מ, נוזל צלול, , בתוכה ממצא ציסטי הודגמה פפילה 7*11 מ"מ, סולידי עם כלי דם גדול בתוכה, הודגמה זרימה ערה גם בדופן הציסטה זקיקים ימין: בקוטר 10 מ"מ הרופאת נשים אמרה לי שיש מקום לדאגה ועשתה לי ביופסיה ושלחה אותי לקולפוסקופיה ולבדיקות דם. הגיעו התוצאות של הבדיקות דם והca125 עומד על 99.4 שהבנתי שזה מאוד גבוה. אני בלחץ מטורף ומחכה בינתיים לשאר הבדיקות והתשובות. רציתי לדעת מה בדיוק התשובות אומרות וכמה המצב גרוע. מצטערת על החפירה! תודה רבה מראש

21/02/2020 | 13:13 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום מיכל- קשה לענות בלי לדעת את גילך אבל באופן כללי CA125 = 99 מוגבר בהחלט אך לא הייתי אומרת מאוד גבוה. הבדיקה עצמה מאוד לא ספציפית - כלומר יש הרבה מצבים שהם *לא* סרטן בהם אנחנו רואים עליה כזו במרקר. נשמה שאת ביידים טובות. בברכה, ד״ר בר יוסף

21/02/2020 | 14:09 | מאת: מיכל

היי, קודם כל תודה רבה על המענה המהיר! אני בת 29..האם זה משנה את התשובה שלך לכך שיכול להיות שזה לא ממצא סרטני? תודה מראש ושבת שלום

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון