התקן תוך רחמי אחרי לידה....

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/02/2020 | 22:53 | מאת: .

שלום רב, אני חודשיים אחרי לידה מעוניינת בהתקן. באולטרסאונד צויין שרירית הרחם בעובי 7.3 מ''מ אך נצפה קושי בהצגת גבולות ברורים של הרירית ובנוסף נצפה מוקד אקוגני 2*3 ללא זרימה. שאלתי היא האם הרירית נחשבת עבה והאם אפשר לשים התקן? תודה רבה

12/02/2020 | 23:11 | מאת: .

שכחתי לציין שבתשובת האולטרסאונד נכתב שיתכן מעט נוזל ברירית.

13/02/2020 | 08:57 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, אם חודשיים לאחר לידה באולטרסאונד רואים רירית רחם בעובי 7.3 מ''מ עם קושי בהצגת גבולות הרירית ובנוסף נצפה מוקד אקוגני 2*3 ללא זרימה - הייתי ממליץ קודם על בירור שיכול להיות מעקב או היסטרוסקופיה (כניסה לרחם עם סיב אופטי לשם שלילת שארית חומר הריוני) לפני שהייתי שם התקן תוך רחמי. תיוועצי עם רופא נשים מטפל. מזל טוב! בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון