ממצאים בבדיקת אולטראסאונד, תודה רבה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/01/2020 | 15:02 | מאת: ליאן

דרשלום, אני בת שישים פלוס, עשיתי היום u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות במכון כי שם המכשור יותר טוב . עשתה לי טכנאית שממש ממש הכאיבה לי כל כך חזק ולחצה בפנים ולא התחשבה בכאבים. בכל אופן , להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים בבקשה ממך מה זה הציסטה? גידול? צריך לחזור לרופא, או אפשר ביקורת בעוד שנה. צריך להוציא את זה או שיכול להישאר. האם ציסטה יכולה לגרום לגידול בעתיד??? תודה מקרב לב על מלא שאלות. תודה ליאן

02/01/2020 | 19:16 | מאת: ד"ר בני פיינר

ציסטה שחלתית הינה מעין שק המכין נוזל. ציסטה יכולה להיות שפירה (מרבית המקרים) או לבטא תהליך ממאיר. בבדיקה שאת מצטטת הציסטה קטנה ואין בה מאפיינים המחשידים לגידול ממאיר. לפיכך ניתן להסתפק במעקב בלבד.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון