להתייעצות דחופה-חשד לטמפון שנבלע

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/12/2019 | 03:01 | מאת: שיר

הי, יש לי בעיה ואשמח מאד לעזרתך. אתמול שמתי טמפון. כשהכנסתי אותו דחפתי ממש חזק הכי עמוק שיכלתי, וכשהוצאתי אותו הוא היה די תקוע, אז נאלצתי למשוך חזק ולקח לו קצת זמן לצאת. במשך כל הלילה העוקב לא ירד לי בכלל דם (וזה רק היום השני-שלישי למחזור). לפני כשעה דחפתי אצבע הכי עמוק שיכלתי ולא הרגשתי שום עצם זר בפנים. עכשיו בדקתי שוב והיה קצת דם על התחבושת ההגיונית ועל נייר הטואלט כשנגבתי.עוד סיבוך הוא שאני נמצאת כרגע על אי די מבודד בויאטנם, כך שירותי רפואה אמינים לא כל כך נגישים לי. אני לא יודעת מה לחשוב.. בוודאות הוצאתי את רוב הטמפון, אך האם יתכן שהוא נקרע וחלק עוד נמצא בפנים? מה הסבירות לדעתך שטמפון באמת ייקרע וישאר בתוכו (כי בודאות שלפתי משם לפחות חלק...)? האם יתכן שההפסקה/פחיתה פתאומית של המחזור זו תופעה סבירה? איך אני יכולה לבדוק האם עדין יש משהו בפנים? מה כדאי לעשות במצב שכזה? אודה לתגובתך המהירה שיר

02/12/2019 | 20:04 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שיר, ייתכן שחלק מ הטמפון נקרע ונמצא בנרתיק, לא יודע להגיד מה בדיוק הסבירות. כל עוד את עדיין מקבלת וסת אז פחות הייתי מודאג אם נאר חלק בנרתיק או שלא, היות ויש ניקוז כלפי חוץ. בכל אופן הייתי נבדק ע"י רופא, לא באופן דחוף, אפשר גם בעוד מספר ימים. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון