הימנעות מכניסה להיריון בדרך טבעית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/11/2019 | 17:02 | מאת: אור

שלום, בת 24, בד"כ מקבלת מחזור באופן סדיר, כל 28 - 35 ימים. לעיתים רחוקות מתעכב המחזור ומגיע אחרי כ 40 - 42 יום. אני והחבר שלי לא רוצים להיכנס להיריון בשלב זה. האם יש דרך טבעית - ללא שימוש באמצעי מניעה,ועל בסיס חישוב ימי הפוריות - לא להיכנס להיריון ? גם אם הדבר כרוך בוויתור על יחסי מין משך 10 או אפילו 15 ימים, מדי חודש, העיקר לא להיכנס להיריון, ומבלי להשתמש באמצעי מניעה ?

14/11/2019 | 21:15 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום אור, הדרך להמנע מהריון היא שלא יהיה מפגש של זרע וביצית. הזרע חי 72 שעות והביצית יממה. לו היינו יכולין לדעת בדיוק מתי הביוץ, היינו יכולים תיאורטית להציע שתמנעו מיחסי מין החל מ3 ימין לפניו ועד יום אחריו. אלא שזה לא אפשרי לנבא מתי הביוץ באופן בטוח. בטח ובטח כשאורך המחזורים אינו קבוע. לכן "ימים בטוחים" זו שיטה מאוד לא בטוחה לממיעת הריון. גם שמפ ודומיו לא מספיק בטוחים. אני ממליצה שתשוחחי עם רופאת הנשים שלך על אפפשרויות המניעה שקיימות. תגלי שיש מגוון שלם, גם למי שחפצה בהתערבות מינימלית. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון