שאלה אל בדיקת רופא נשים תודה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/11/2019 | 17:56 | מאת: שמחה

שלום שאלה שלי אם אני לא עוסה הרבה סקס אם החור נסגר וקול כמה זמן אולחים לבדיקה שגרתית ויש לי וגנזמוס לא יכאב לי הבדיקה ואיך מתבצעת הבדיקה מפחדת תודה

14/11/2019 | 21:22 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום שמחה. 1. לאחר תקופה של אי קיום יחסים את עלולה לחוש רגישות/היצרות. אבל אין סגירה של פתח הנרתיק. זה עובר. 2. וגינחזמוס זה נושא שונה. בו יש לטפל ולא להמתין שיעבור לבד. ראשית יש לבצע אבחנה טובה ולוודא שהקושי נובע מוגיניזמוס ולא מסיבות אחרות/נוספות. הטיפולים יתכנו על ידי פיזיוטרפיה, מרחיבים, טיפול סקסולוגי ומשחות. 3. לעשות רק מה שנכון ומתאים לך. לא לעשות בכח ולא לעשות מה שכואב. תהיי סבלנית עם עצמך. וחשוב שהפרטנר שלך יהיה בהכרח סבלני וקשוב לך. אם הוא לא כזה, אז הוא לא מתאים בשלב זה. 4. בדיקה גינקולוגית היא בדיקה בה שמים בנרתיק מכשיר ומסתכלים פנימה ואחר כך עושים אולטרסאונד דרך המרתיק. לעיתים מישוש עם אצבע. הבדוקה לא נעימה אך לא אמורה לכאוב. חשןב שתבררי היטב לאיזו רופאה את הולכת, כזו שתהיה סבלנית ועדינ ףה למצבך (אפשר בקבוצות פייסבוק אזוריות). חשוב שתשתפי את הרופאה שיש לך כאבים ושאת חוששת ומבקשת להיות עדינה ככל הניתן בבדיקה. הרבה בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון