פאפ ascus כאשר שאר הבדיקות תקינות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

09/11/2019 | 11:10 | מאת: שרון

שלום רב, עשיתי פאפ לפני כשנתיים יצא cin1+hpv. הלכתי לרופא פרטי עשינו שוב פאפ וhpv test. הוא עשה כבר מאז פעמיים או 3 קולפוסקופיות שיצאו תקינות. הhpv test שלילי. הוא רוצה לעשות לי בדיקת ecc כיוון שאומר שבהעדר עדות לפיפלומה וצוואר תקין הוא רוצה לוודא שהפאפ יוצא ascus באמת בגלל שינויים קלים ולא בגלל שמשהו מסתתר בתעלה היכן שאינו יכול לראות. הוא הפחיד אותי ואמר כי כבר קרו מקרים שהפאפ היה ascus והסתתרו נגעים טרום סרטניים בדרגה גבוהה או סרטניים אני מפחדת.מה הסיכוי שיש שם משהו שהוא לא בסדר? כמו כן, האם זיהום פטרייתי יכול להשפיע על פאפ? תודה רבה.

09/11/2019 | 20:46 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

הי שרון - HPV וירוס מאוד שכיח ורוב הזמן חולף לבד בלי טיפול, במיוחד אצל נשים צעירות. אם אני מבינה נכון היה CIN1 לפני שנתיים ומאז קולפוסקופיות תקינות וPAP ASCUS אבל HPV שלילי. אם אכן זה המצב, לפי ההנחיות של רוב האיגודים, לא צריך לבצע בדיקות נוספות חוץ ממעקב פאפ שגרתי בשלב זה. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון