אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/11/2019 | 00:31 | מאת: ליבת

שלום וברכה, ברקע אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס. יחד עם הרופא החלטנו להפסיק דיכוי הורמונלי. רציתי לדעת האם קיימים טיפולים משלימים שמטיבים עם המחלה והאם היית עד/ה לסיפורי ריפוי טבעיים או הפחתת תסמינים. אני מאוד רוצה להתגבר על המחלה באופן טבעי רק קצת הולכת לאיבוד בין שלל האפשרויות המוצעות. תודה מראש ושפע טוב.

07/11/2019 | 21:15 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום ליבת- בהחלט יש עולם שלם של טיפולים משלימים לאנדומטריוזיס. יש מחקרים שתומכים בדיקור ובשינוים בתזונה ופעילות גופנית. ברוב התחומים האחרים, אין מחקרים טובים/גדולים מספיק כדי לסכם חד משמאית שמטיבים. בהצלחה! ד״ר קרן בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון