בקשר לבדיקת הריון בבטא ושאלה בנוגע לציסטה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

03/11/2019 | 18:37 | מאת: חנה קיש

שלום. עשיתי בדיקת הריון בשתן הראשון של הבוקר והיא יצאה חיובית. עשיתי יום לאחר מכן בדיקת דם הריון ויצא שלילי (פחות מ-3). בגלל שדוקא החודש לא חישבתי מתי בערך אני צריכה לקבל מחזור אז אני לא יודעת בדיוק את יום האיחור ולכן חזרתי שוב על הבדיקה אחרי 5 ימים אני חושבת ושוב שלילי. עבר מאז שבוע ועדין לא קיבלתי מחזור. אני מבינה שזה כבר לא הריון אבל האם ישנה אפשרות לדעת מתי המחזור צריך להגיע? שאלה נוספת- אובחנה אצלי ציסטה בשחלה של 10 סמ ב"ה בסדר עשיתי את הבדיקות לראות שזה לא חלילה בעייתי. שאלתי- הציעו לי לעשות ניתוח להוצאת הציסטה (היא יושבת בין מהשחלה לאגן משהו כזה) לא הריתי עד היום ואני מפחדת שזה יפגע לי ביכולת להיכנס להריון (כך שמעתי מאנשים) תודה רבה!!

04/11/2019 | 20:30 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום חנה - קשה לדעת בדיוק מתי המחזור יגיע. יש לך בדך כלל מחזורים סדירים? אם בדיקת הריון שלילית והמחזורים שלך לא סדירים, כדי לבקר אצל רופא/ה נשים. לגבי הציסטה, נשמע שהיא גדולה וחשוב שתהיי במעקב. טלוי בגילך ובעוד כמה נתונים שאין לי, אבל נשמע שהגיע הזמן לבקר אצל רופא/ה נשים לשוחח על העניינים החשובים האלו. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון