ביוץ לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/10/2019 | 13:34 | מאת: מיטל

שלום, אודה לך מאוד לתשובה: אני בת 26. הפסקתי גלולות לפני כחודשיים. קיבלתי וסת בסיום החבילה ווסת טבעית היום, באיחור של שבועיים. האם נכון לומר שכעת אני יכולה להתחיל לחשב ביוץ כרגיל (לצורך כניסה להריון), כי קיבלתי וסת אחת טבעית אז המחזור התאזן? לא רוצה סתם לחשב ביוץ או לקנות מקלונים אם עוד מוקדם מדי. מצד שני לא רוצה לפספס את הביוץ החודש אם הוא יתרחש. תודה רבה לך.

28/10/2019 | 20:26 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מיטל, לאחר סיום גלולות מקבלים מייד ווסת מלאכותית, שלאחריה מתחיל גיוס של זקיקים לקראת ביוץ. את יכולה להתחיל לחשב ביוץ מיד בתום הגלולות, מדובר במחזור עם אפשרות טובה לקליטת הריון. בהצלחה! דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון