מתן שתן מספר פעמים רב מדי ואי יכולת התאפשות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/10/2019 | 01:30 | מאת: mirit

שלום, אני סובלת ממתן שתן בתדירות גבוהה מדי, הלכתי לרופאה והיא הפנתה לבדיקות דם שונות, אמרה שלא נמצאה סיבה שהיא רואה בבדיקות דם ועלי לשתות פחות - האם הדרישה הגיונית במצב שאני מרגישה ממש צימאון? וכן האם אני אמורה להפסיק לשתות קפה? אמרתי לה שלדעתי זה הענין שאני לא מצליחה להתאפק (מהרגע שאני מרגישה צורך לשירותים- הוא דחוף!!) ואולי אני צריכה רופא מומחה- מה לדעתך יכולה להיות הבעיה ומה הפיתרון? תודה!

27/10/2019 | 01:31 | מאת: miri

"אי יכולת התאפקות - בכותרת

28/10/2019 | 20:17 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

מירית שלום, אני הייתי ממליץ לשתות על פי מידת הצמאון. בהחלט הייתי מגביל שתיית קפה (לא מפסיק אך מגביל ל1-2 כוסות ביום). אני מסכים שעלייך להיבדק ע"י רופא מומחה, אורוגינקולוג, שייתכן ויפנה אותך לבדיקות ויכול אולי להתאים לך טיפול תרופתי במקרים מסויימים. בהצלחה! דר' בילגורי

29/10/2019 | 23:21 | מאת: מירית

תודה על המענה, מה אוכל לעשות אם בקשתי מהרופאה הפניה לאורוגניקולוג אך היא סרבה להביא לי בטענה שביצעה את בדיקות הדם המתאימות ולא יעזור רופא מומחה? יש אפשרות לפנות לרופא מומחה ללא הפניה של רופאת המשפחה אך בכיסוי של הביטוח המשלים? וכן האם הבעיה יכולה להיות בשרירים? אם כן איך אפשר לדעת זאת?

30/10/2019 | 22:56 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

תבקשי הפניה מרופאת הנשים שלך. ייתכן והבעיה היא בשרירי שלפוחית השתן. בדיקת אורוגינקולוג יכולה לעלות על הבעיה. ייתכן שתוםני לבדיקת אורודינמיקה. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון